UFD-Nyheder-Finans

Stor amerikansk nedskrivning presser overskuddet i Gram & Juhl
En nedskrivning på over 5 mio. kr. på det amerikanske datterselskab kan ses på bundlinjen hos ingeniørselskabet Gram & Juhl, der leverer overvågning til vindmøller.
Anholdelsen af Nissans fyrste og frelser kan få store konsekvenser for bilindustrien
Carlos Ghosn, bilindustriens mægtigste mand, er arresteret for finansiel uvederhæftighed.
Det er ikke foreneligt, at Christian Hyldahl i dag sidder som topchef i ATP, når han tidligere har været chef for en afdeling i Nordea, der var involveret i spekulation med udbytteskat, lyder det fra Dansk Folkeparti.
Pendlerne får nogle flere øre per kilometer i kørselsfradrag i 2019, da benzinprisen har kurs opad.
Prishop: Nu er der næsten ingen prisforskel på benzin og diesel
De seneste år har der typisk været mellem 1,5 og 2 kr. forskel på benzin- og dieselprisen. Nu er forskellen den mindste i syv år.
Butikskrigen: Han stiller milliardkrav til supermarkedscheferne
Interview: Efter navneskifte og tilbagekøb af alle aktier kræver fondene bag dagligvaregiganten Salling Group fortsat milliardoverskud i forretningen. Også for at skaffe penge til donationer rundt om i landet.
Leo Pharma satser stort: Betaler trecifret millionbeløb for nyt guldhåb
Danmarks tredjestørste medicinalselskab kaster endnu engang en større formue efter et nyt lægemiddelhåb. Denne gang er valget faldet på amerikanske PellePharm, der er langt i udviklingen af behandling mod sjælden sygdom.
De svenske skattemyndigheder har i årevis forhindret moms- og skattesvindel for milliarder.
Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.
Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.
Nissans Carlos Ghosn er også kendt som 'Le Cost Killer' efter heftige sparerunder, som reddede franske Renault.
Digitale kasseapparater har i årevis stoppet snyd i det svenske butiksliv. I Danmark bliver det først et lovkrav om syv år.
Danske Banks topchef afviser, at banken lægger hindringer i vejen.
Nykredit afviste i sidste uge at kende idé bag fond med 17 milliarder kroner, som blev brugt til udbyttefidus.
Nykredit afviste i sidste uge at kende idé bag fond med 17 milliarder kroner, som blev brugt til udbyttefidus.
Briten Howard Wilkinson forsøgte at stoppe hvidvask i Danske Bank. Han kritiserer ledelse og myndigheder.
Han sendte fire rapporter om hvidvask til Danske Bank, men banken gjorde ingenting.
Det er og bliver bankernes opgave at holde øje med kunderne, lyder det fra Bagmandspolitiet og Finanstilsynet.
Tidligere handelschef i Danske Banks estiske filial taler om hvidvask i Folketinget.
Vi sender live fra dagens høring på Christiansborg.
På en tredjedel af alle cafeer, værtshuse og grillbarer bliver der bevidst snydt med skat og moms, viser undersøgelse.
I oktober stoppede tre medlemmer af bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond, der sidder på magten i Grundfos.
NKT falder 24 procent på børsen efter fyring af administrerende direktør og advarsel om svagt 2019.
GN Store Nord sælger høreapparater og headsets, og særligt sidstnævnte har haft vind i sejlene i år.
Alt er langtfra på plads omkring briternes exit fra EU trods opbakning til aftale, påpeger Dansk Industri.
Hvis forsøget på at opnå en fortsat frihandel med Storbritannien mislykkedes, vil det have alvorlige konsekvenser for danske arbejdsmarkeder og økonomi.
Nordea oprettede fond i Nykredit i et fortsat forsøg på at få udbetalt udbytteskatterefusion i Schweiz.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Afsløringen af, at Nordea forsatte med kontroversielle udbyttehandler i en særlig fond uden for banken, udløser nu også kritik fra Venstre. Det skete, mens ATP's nuværende topchef var chef for den ans ...
Betalingsservicen Mobilepay lancerer tirsdag en ny funktion for sin mobilapp. Det nye produkt hedder Mobilepay Box og giver forbrugeren mulighed for at oprette en fælleskasse til indsamling af en pulj ...
Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, John Williams, holder fast i, at den amerikanske rente er "meget lav" og skal opad herfra. "Vi vil formentlig hæve renterne ...
Spekulation og moralsk forkastelige aktiviteter er ikke foreneligt med Nykredit. Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse fra Nina Smith, der er formand i Forenet Kredit, Nykredits h ...
Hvis nationalbankdirektør Lars Rohde skal begå en fejl, inden den næste krise rammer dansk økonomi, vil han hellere tvinge landets banker til at lægge for mange penge til side end for få.
Det er det helt centrale mål for, hvordan det går i dansk økonomi. Men bnp-tallet har vist sig at være så usikkert og blive revideret så markant af Danmarks Statistik, at de fleste øko ...
Interessen for brugt og en god investering har aldrig været større. Dagligt skifter tusindvis af ­genstande ejer, og cremen af ­danskernes private skatte ryger under hammeren hos auktions­huset Bruun ...
Havde politikerne siden 2006 ikke lavet reformer af alt fra skat og dagpenge til danskernes pensionsalder, så skulle det offentlige forbrug i 2025 enten sænkes med 77 mia. kr. i forhold til det, der e ...
Selv om den økonomiske vækst i eurozonen endte på et lavt niveau i tredje kvartal, er det ikke noget, der får hånden til at ryste hos chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi. ...
Flere års store prisstigninger på lejligheder i København kan have nået sin ende i denne omgang. Høje priser og strammere låneregler har luget ud i feltet af købere, der samtidig er på ...
"Hammerslaget på de to vine afspejler ­rigtig godt den ekstreme internationale efterspørgsel, vi i øjeblikket oplever på vinene fra Bourgogne. Det ­gælder især vinene fra de mest ikoniske ­mar ...