UFD-Nyheder-Finans

Ikonisk minibil bliver helt elektrisk
BMW viser nu den endelige elektriske Mini Cooper SE, der kommer til næste år. Rækkevidden er dog ringe og på bare et par hundrede km.
Center for Cybersikkerhed mister muligheden for at sikkerhedsgodkendte medarbejdere på grund af udflytning.
Den nyvalgte formand for EU-kommissionen Ursula von der Leyen holder i interview fast i den aftale, EU har forhandlet med Theresa May.
En iransk drone er blevet ødelagt af USA, da den udgjorde trussel mod amerikansk skib, siger Donald Trump.
Den danske energikoncern Ørsted har i et partnerskab vundet et stort udbud på havvind i New York i USA.
Før følte Mikkel Pagh sig som en hjerne på en stol:  Han kvittede mediebranchen for at blive bådebygger
Fra hoved til hånd: Mikkel Pagh lagde kandidatgrad og fast arbejde bag sig for at udleve sin drøm om at blive bådebygger. Man bliver ikke rig af det, indrømmer han. Til gengæld skaber det en kolossal glæde.
Google vil bygge nye boliger for knap 100 milliarder
Den amerikanske tech-gigant indleder storstilet byggeprojekt i Silicon Valley i USA.
Efter knap fem år som Margrethe Vestagers kabinetchef blev Ditte Juul Jørgensen udnævnt som generaldirektør for energi i EU-Kommissionen. Nu sætter hun ord på hendes største udfordringer, og den første er helt konkret.
Det har været et travlt år for Globalconnects adm. direktør, Martin Lippert. En række opkøb og integrationen af norske Broadnet har givet direktøren rigeligt at se til, så sommerferien kommer som kaldet, og Martin Lippert skal helt "ned i gear".
Mange danskere vælger de store banker fra til fordel for de mindre banker.
Det går ikke så godt i forhandlingerne mellem Kina og USA på handelsområdet. Det gør finansmarkedet nervøst.
Danske Bank og Nordea har gennem længere tid mistet privatkunder i Danmark.
Ny direktør varsler nye tiltag, efter at Danske Banks overskud i første halvår faldt med 24 procent.
Danske Banks overskud faldt i første halvdel af 2019, hvor banken tjente syv milliarder kroner.
Mens der bliver stadig færre kunder for Telia i Danmark, bliver de tilbageværende en stadig bedre forretning.
Virksomheden Smoke-IT har overtrådt reklameforbuddet, vurderer Christina Toftegaard Nielsen.
Der er behov for yderligere tiltag for at få Nordea tilbage på sporet, siger topchef Casper von Koskull.
Bankens overskud falder markant sammenlignet med andet kvartal sidste år.
I løbet af ti år er brevmængden i Danmark faldet med over 70 procent.
Klubben FC Roskilde, der i foråret blev reddet fra konkurs, har solgt sin ørn.
Efter et kvartal med grønne tal er PostNord-koncernen tilbage i minus. Driften i Danmark løber ikke rundt.
Postnord i Danmark gav i første halvdel af i år 64 millioner svenske kroner i underskud.
Otte ud af ti nye og omlagte lån er med fast rente, viser nye tal fra Finans Danmark.
Forbrugerombudsmanden slår ned på, at Crazy Daisy i Haderslev i annoncer om alkohol skriver 16+.
En sag om potentiel hvidvask gennem Swedbank har ikke rystet bankens økonomi, der overrasker positivt.
Fyring af topchef i Danske Bank betyder også, at Realkredit Danmark skal have ny bestyrelsesformand.
Der bliver stadig færre Telenor-kunder at ringe til i Danmark. Selskabet sparer dog i takt med kundefrafaldet.
Hundredvis af boligejere er blevet vildledt til at købe en bolig, der er væsentlig mindre end det, der fremgik af salgsmaterialet, vurderer Forbrugerombudsmanden. Det skal der sættes en stopper for, mener erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Det danske selskab Kelsen Group, der laver småkager, bliver solgt til Ferrero Group - kendt for Nutella.
Mens Boeings 737 MAX-fly stadig holdes på jorden, udpeges en ny chef for programmet, viser notat.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Topchefen i Danske Bank, Chris Vogelzang, og bestyrelsesmedlem Charlotte Hoffman har købt aktier i banken. Det fremgår af en melding fra Danske Bank. Chris Vogelzang har ...
Der er nok at tage fat på for Danske Banks nye hollandske adm. direktør, Chris Vogelzang. Tilliden fra det omkringliggende samfund er i bund, omkostningerne til compliance og hvidvaskbekæmpelse bevæge ...
Forsikringsselskabet Topdanmark har torsdag offentliggjort regnskab for andet kvartal af 2019, der som ventet af analytikerne byder på fremgang fra sidste års andet kvartal. Forretninge ...
I oktober 2017 meddelte Nordea overraskende, at man ville fyre hver femte medarbejder og konsulent i banken, og dermed reducere medarbejderantallet med 4000 og antallet af konsulenter med 2000. ...
Det britiske detailsalg steg overraskende i juni med 0,9 pct. på månedsbasis, mens der blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg News, var ventet et fald på 0,2 pct. Tallet for måneden før blev revidere ...
Læser du med fra en app, skal du tilgå sitet med dette link: borsen.dk/investor ...
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, "overvåger omhyggeligt" negative risici i forhold til USA's vækst, og banken "vil handle på en passende måde for at vedligeholde væksten". ...
Det britiske pund tynges tirsdag, i takt med at brexit-forhandlingerne ser ud til at tage en mere fjendtlig drejning. Pundet er tirsdag den mest faldende blandt de tunge valutaer og nærmer sig sit lav ...
De amerikanske forbrugere handlede løs i butikkerne i juni, og det bedre end ventede detailsalg mindsker sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sænker renten med 50 basi ...
Hvis du kommer via en app så klik her for at komme rette sted hen. ...
Hvis du kommer via en app så klik her for at komme rette sted hen. ...
Læser du med fra en app, skal du tilgå sitet med dette link: borsen.dk/investor ...
Der blev i gennemsnit solgt næsten 70 boliger om dagen i Danmark i årets første halvår. Langt størstedelen er til en salgspris under 20 mio. kr. Der er dog blevet solgt 4 huse over millionbeløbet.