UFD-Nyheder-Finans

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollars
En fransk kvinde, hvis mand i marts døde i et flystyrt med et Boeing 737 MAX-fly, har sagsøgt den store flyproducent for 276 millioner dollar - svarende til omkring 1,85 milliarder kroner.
Ørsted får ny storkonkurrent: To rivaler slår sig sammen og vil investere over 100 mia. i havvind
To udfordrere på markedet for vindenergi puljer ressourcerne i målet om at blive verdens andenstørste udvikler af vindparker på havet.
Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne
Slingrekursen i Det Hvide Hus i Washington over for amerikansk samhandel med den kinesiske it-gigant Huawai skabte igen tirsdag bevægelse i det amerikanske aktiemarked. Nu med positivt fortegn.
Den amerikanske modegigant Urban Outfitters lancerer en service, hvor kunderne kan leje seks stykker tøj hver måned.
Socialdemokratiet vil spare 27 pct. på konsulentydelserne i det offentlige. Urealistisk, lyder det fra flere S-borgmestre.
Nigel Farage står til flot fremgang ved EU-parlamentsvalg
Storbritanniens Bretxit-parti under ledelse af Nigel Farage ser ifølge de seneste meningsmålinger ud til at være det parti, der får fleste britiske stemmer ved det kommende valg til EU-Parlamentet.
De rigeste danskeres indkomst spurter fra alle andres, viser en ny analyse. Det er med til at øge uligheden herhjemme, og nogle eksperter råber nu vagt i gevær. Valgkampen viser, at debatten om de højeste indkomster nok vil vare mange år.
Danmark ligner ikke længere det øvrige Skandinavien, men England, når det kommer til indkomsten hos den rigeste procent af befolkningen. Eksperter advarer om øget ulighed.
Aktivistinvestor lægger pres på Hempel-konkurrent for at splitte koncernen op
Den amerikanske malinggigant PPG, der konkurrerer med danske Hempel, bider ikke umiddelbart på en aktivistinvestors ønske om en opsplitning af selskabet.
May forsøger en sidste gang med brexit. Parlamentet får mulighed for at udskrive en ny folkeafstemning , hvis det bare vil sige ja.
Venstre afventer anbefalinger fra ekspertråd.
Den laveste vækst i den globale økonomi siden 2016 vil falde yderligere, hvis USA og Kina fortsætter konflikt.
Under en ransagning fik politiet adgang til computere og servere tilhørende tidligere topchef i Danske Bank.
Den nye metrolinje i København åbner først til efteråret, fordi entreprenørerne ikke har overholdt deadline.
Den hovedmistænkte i sagen om skattesvindel for 12,7 milliarder kroner afviser alle beskyldninger.
Handelskrigen med Kina giver store bekymringer for teknologiselskaber.
De amerikanske sanktioner mod Iran kan også mærkes i udlandet.
Opkøb af tysk materiale-distributør betyder, at Stark Group vokser fra 5000 til 10.000 ansatte.
I sag om formodet momssvindel er flere hundrede millioner kroner ført gennem Nordea og Jyske Bank.
Patent- og Varemærkestyrelsen har skrevet under på, at en lyseblå farve tilhører Mærsk.
TDC taber kunder på tv, fastnet og bredbånd, mens det er ved at rulle nye strategi ud.
Lavere indtjening på udlejning af borerigge til oliebranchen giver tilbagegang hos Maersk Drilling.
Byggemarkedskæden Silvan siger farvel til direktør og peger på to nye til at besætte posten.
Nilfisk voksede sin forretning med en procent i årets første tre måneder. Salg til private trak ned.
Bnp-indikator, der afspejler udviklingen i økonomien, viser en fremgang på 0,3 procent i første kvartal.
Københavns Andelskasse brød bevidst og vedvarende lovgivningen mellem 2015-2018, viser undersøgelse.
Høje insulinpriser slår ihjel, lyder kritikken i USA. DR's økonomikorrespondent beder Novo Nordisks øverste direktør forklare de stigende priser.
DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder er rejst til USA for at undersøge anklagerne.
Fredag blev en hård dag på børsen for medicovirksomheden Ambu, der højst overraskende har skiftet direktør.
Tidligere økonomidirektør nu blandt de sigtede i sagen om hvidvask i Danske Bank.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Budskabet lyder efterhånden velkendt: For under to år siden var verdensøkonomien i et stærkt opsving. Men det har politisk uro, ikke mindst handelskrigen mellem USA og Kina, sat en stop ...
Det fylder stort set ingen ting i den aktuelle danske valgkamp. Men spørger man den international samarbejdsorganisation OECD, er der ingen tvivl om, hvad der burde stå øverst på politi ...
Da politiet i marts ransagede tidligere topchef i Danske Bank Thomas Borgens hjem, havde efterforskerne ikke blot adgang til han hus. Det fremgår af en kendelse fra Københavns Byret, so ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så klik her. ...
Med Venstres velfærdsløfte valgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at lægge sig tæt op ad socialdemokraternes økonomiske politik. Socialdemokraterne har længe talt om, at de offentlige forbrugsu ...
Jyske Bank har flere gange lavet hvidvaskanmeldelser på en kunde, der indgik i den såkaldte Operation Greed-sag, og banken hjalp SØIK med at holde kundens konto i live, mens politiet indsamlede bevise ...
Den australske dollar, der går under kælenavnet aussie, lægger mandag an til den største styrkelse i år over for dollar. Det sker, efter at det regerende konservative parti i Australie ...
Investerede man 10.000 kr. i Tryg for lidt over otte år siden, da Morten Hübbe tiltrådte posten som adm. direktør, ville man i dag have Tryg-aktier til en værdi af 51.660 kr. Og Hübbe er ikke den enes ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så klik her ...
Om det er Kinas svar på USA's intensivering af handelskrigen, ved kun Kina, men det amerikanske finansministerium, The U.S. Treasury Department, har i denne uge lagt tallene frem, der taler sit tydeli ...
Hvis du læser på mobilen, så klik her. ...
Læser du på mobilen, så klik her. ...
Tusindvis af boligejere udnytter at renterne er historisk lave og omlægger deres boliglån til en lavere rente. De seneste tal viser, at der har været opsigelser af fastforrentede lån fo ...