UFD-Nyheder-Finans

Skabes Islams fremtid på Købmagergade?
Et stille reformationsforsøg udspiller sig i København, og i denne dokumentar skildres én side af den driftige hovedperson Sherin Khankan.
Bryggerigiganten kan ende med en bøde på 1,9 milliarder kroner, hvis den taber en stor kartelsag i Tyskland.
Morgenkommentar: Mens vi afventer et britisk farvel
Mange virksomheder er i fuld gang med helt konkret at rykke deres forretning fra Storbritannien til EU.
Næsten et år efter at han forlod Danske Bank, er den mangeårige kandidat til topposten i landets største bank klar for konkurrenten Nykredit. Tonny Thierry Andersen skal være nyt medlem af Nykredits koncerndirektion.
Københavns Lufthavn kan blive operatør af lufthavne i udlandet. Lufthavnen søger alternative forretningsmuligheder for at kompensere for lavere takster pålagt af regeringen.
En hel generation af kunder i pensionsselskabet Velliv er blevet franarret en væsentlig del af deres pension, skriver økonom og tidligere bankdirektør Jørn Astrup Hansen.
Landmand donerede million-arv: Nu kommer pengene
Arven har været seks år undervejs, men nu sker der noget.
Medie: Suspekte kunder sendte 4 mia. kr. gennem andelskasse
Københavns Andelskasse centrum i kæmpe hvidvasksag.
En række af de største udbydere af kviklån i Danmark ejes af folk i udlandet.
Er du dybt forgældet, skal du ikke også risikere at ryge på gaden, lyder rådet fra gældsrådgivere.
Kvinden er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Hun er sigtet efter en ny paragraf, der skærper kursen i forhold til hvidvask.
Flemming Strøm er fratrådt som vicedirektør i KAB efter sag om stemmemisbrug.
Nationalbanken vurderer, at nye boligskatter vil trykke priserne på lejligheder med knap seks procent.
Onsdag har konkurrencekommissær Margrethe Vestager udskrevet den tredje store bøde til amerikanske Google.
Brexit vil gøre ondt på nogle, men samlet set er der ikke meget at frygte for Danmark.
Udenlandske kunder fra eksotiske lande sendte store beløb i euro gennem Københavns Andelskasse.
Tonny Thierry Andersen, der var knap 20 år i Danske Bank, skal fremover være hos Nykredit.
I nogle københavnske bydele er lejlighedssalget næsten halveret sammenlignet med for et år siden.
Udenlandske kunder fra eksotiske lande sendte store beløb i euro gennem Københavns Andelskasse.
Fremgangen forventes at fortsætte i roligt tempo de kommende år.
Politikerne skal holde ved reformsporet, men ikke investere i at øge væksten yderligere, mener Nationalbanken.
Forbrugerombudsmanden slår ned på kviklånsfirmaer for dårlige kreditvurderinger og vildledende markedsføring.
Det kommer til at koste op mod to milliarder kroner at få seks milliarder kroner hjem til Danmark.
Ecco nærmer sig et årligt salg på ti milliarder kroner. Det europæiske marked er dog på tilbagetog.
Google vil lave revolutionerende tjeneste til computerspil, der muliggør at spille direkte fra browseren.
Fætter BR åbner fem butikker i næste uge. Dernæst følger åbninger de kommende uger.
Akademikernes A-kasse har ansat Villy Dyhr som ny direktør. Han kommer fra fagforbundet HK.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Ringkjøbing Landbobank vil udnytte den bemyndigelse, som bankens aktionærer onsdag gav på årets generalforsamling, til at købe egne aktier tilbage for op til 90 mio. kr. Det fremgår af ...
Suspekte kunder fik på bare et år op mod 4 mia. kr. ind på deres konti i Københavns Andelskasse. Det er den hidtil største hvidvasksag på dansk grund, siger eksperter En af landets min ...
Dansk økonomi er i god balance, og derfor skal politikerne ikke bruge flere penge trods udsigten til lavere vækst, mener nationalbankdirektør Lars Rohde Efter seks års opsving er der ud ...
Det er en del af et spil om at få en højere pris for banken, når Danske Andelskassers Bank (DAB) onsdag har offentliggjort et "strengt fortrolig" brev, som Spar Nord har sendt i forbindelse med forsøg ...
En 45-årig kvinde mistænkt for hvidvask af ca. 105 millioner kroner er blevet varetægtsfængslet, efter at hun er blevet sigtet for en ny paragraf i straffeloven. Det oplyser Anklagemyn ...
Nationalbankens direktør Lars Rohde løfter nu pegefingeren advarende over mod Christiansborg blot få måneder før et folketingsvalg. Den kommende regering må ikke give gaver i form af fi ...
Priserne på lejligheder i København er steget i raketfart i en årrække. Men nu er det slut. Selv om det ikke er en egentlig boligboble, der brister, så er priserne på de københavnske ejerlejligheder s ...
Der er masser af grøde i dansk økonomi, og væksten kommer til at ramme 1,7 pct. i år og næste år og 1,6 pct. i 2021. Sådan lyder den nye prognose fra Nationalbanken, der også spår en bl ...
Hvis du læser dette via Børsens app så klik her for at komme det rette sted hen ...
Hvis du læser artiklen i Børsens app så klik her ...
Siden Skattestyrelsen fredag aften åbnede for, at borgere kan tjekke deres årsopgørelse for 2018, har der været omkring 710.049 logins. Det skriver Skattestyrelsen lørdag formiddag på T ...
De seneste måneder er markedet for lejligheder i de store byer bremset op, og det begynder så småt at kunne mærkes på hussalget - om end i mindre grad. Det vurderer Lise Nytoft Bergmann ...