UFD-Nyheder-Finans

Nye selskaber stryger til tops som danskernes foretrukne i årlig undersøgelse af kundernes loyalitet.
Vores teateranmelder skriver til brevkasseredaktøren for at forstå et fjollet og meningsløst teaterstykke og bekende sin højdeskræk.
Krisen omkring de gule veste slog Emmanuel Macron ud af kurs. Men nu har den franske præsident indledt en modoffensiv, der ser ud til at virke.
Mueller afviser kontroversielle beskyldninger mod Trump
Anonyme kilder anklagede fredag Trump for at instruere sin tidligere advokat om at lyve for Kongressen.
Købte kvote to-ansøgninger bekymrer minister og universitet
For 1200 kroner kan studerende få virksomheden Go Kvote 2 til at skrive deres kvote toansøgning.
Verdens bedst betalte bankdirektør får lønforhøjelse
Lønpakken til Jamie Dimon, der står i spidsen for den amerikanske storbank JPMorgan Chase, vokser med mere end 5 pct. efter rekordår.
Præsident Trump varsler store nyheder om grænsesikkerhed og nedlukning af det amerikanske statsapparat lørdag.
Klumme: Jeg ville føle mig skidt til mode, hvis offentligheden fik det indtryk, at jeg prøvede at få spilletid ved at træne om natten.
Vin: Den mærkelige vin
Vin: Den mærkelige vin 19-01-2019 07:55
Jura-vin er på mode – i visse kredse. Men alle kan have glæde af at lære områdets vine at kende.
Regeringens ambition om flere sygeplejersker kræver, at der følger penge med.
Flere i fuldtidsarbejde vil dog kræve mere løn og bedre arbejdsvilkår, mener formand.
Fjerde kvartal har været hårdt for elbilproducenten Tesla, der vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke.
Elbilproducenten Tesla vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke. Nye skatteregler får prisen på bilerne til at stige.
Andelen af realkreditlån med afdragsfrihed faldt igen i fjerde kvartal, viser tal fra Finans Danmark.
Mistænkt bagmand i stor svindelsag har tidligere været i søgelyset for snyd med bilafgifter, men trods advarsler greb myndighederne ikke ind.
Susanne Biers film Bird Box fremhæves som succes hos Netflix efter 80 millioner visninger på fire uger.
Eksporten til Indien kunne være tre gange større, men Holck-sagen og andre forhold bremser danske varers vej til landet. Mere salg til Indien vil få danske varer til at rejse længere.
60 procent af alle Salling Groups jobtilbud i Danmark er målrettet elever og unge under 18 år.
Trods opkøb af legetøjslager er hverken ansatte eller butikker sikret.
Coolshop-stifter varsler yderligere kamp om legetøjsmarkedet efter opkøb.
På trods af, at boligpriserne er steget, så ligger danskernes boligformue stadig under niveauet før krisen.
Salling Group, der ejer store supermarkedskæder, har købt op i boet efter Top-Toy, der før nytår gik konkurs.
1.200 fritstillede medarbejdere og butikker er ikke del af aftalen.
Det britiske underhus har sagt nej til Theresa Mays brexit-aftale, og det kan få konsekvenser for Storbritannien og for dig, hvis landet træder ud af EU uden aftale til marts.
Andreas og Nikolaj blev betragtet som småtossede på deres studie. I dag griner de hele vejen til banken.
Større fokus på Danmark får Jyske Bank til at sætte til-salg-skilt på sin bank i Gibraltar.
Rusland bliver en mindre og mindre del af forretningen for Nordea, og det giver en nedskrivning.
DSV vil købe sin konkurrent Panalpina.
Det japanske aktiemarked er en smule trykket efter tirsdagens afstemning i Underhuset om Mays brexitplan.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Patrick Harker, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia vurderer, at de vigtigste økonomiske data fra USA's økonomi ser "rigtig gode ud" med en lav arbej ...
Den franske storbank Société Générale, som torsdag skuffede markedet med en advarsel om et drop i handelsindtægterne, er efter sigende på vej med hastige omkostningsbesparelser i sin forretning inden ...
Den amerikanske bank og kapitalforvalter State Street har fredag annonceret planer om at afskedige 1500 medarbejdere, herunder en nedlæggelse af 15 pct. af bankens øverste ledelsesstillinger. ...
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skal være tålmodig med at stramme pengepolitikken yderligere, nu hvor den økonomiske vækst i USA viser mere moderate takter. Sådan lyder op ...
Antallet af vekselbureauer er blevet skåret gevaldigt til i løbet af i løbet af de seneste år. Tal fra Finanstilsynet viser, at der i dag kun er 15 vekselbureauer tilbage, efter at omr ...
Andelen af boliglån, der er afdragsfrie, er faldet til det laveste niveau i 10 år. Det skriver finanssektorens brancheforening, Finans Danmark. 36,3 pct. af alle realkreditlån er dog fo ...
Chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Chicago, Charles Evans, mener, at inflationen i USA's økonomi er så inddæmmet, at det er et godt tidspunkt for centralbanken at vær ...
Estland dropper en regel, der skulle have hjulpet mod hvidvaskning af penge. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Reglen skulle tvinge personer, der er under mistanke for ...
2019 starter med flere boliger - både huse og ejerlejligheder - til salg i Danmark end sidste år. Det viser tal fra Finans Danmark. Selv om konkurrencen om boligkøbernes opmærksomhed er ...
Prisen på en tønde West Texas Intermediate, WTI-råolie er i onsdagens handel steget med ca. 3 pct., men var på et tidspunkt helt oppe med 5 pct. En tønde WTI-olie koster i underkanten a ...