I en sen alder har madjournalisten Marie Holm lært at elske de små valmuefrø, og det i en sådan grad, at hun boltrer sig i bagværk med birkes som en bærende ingrediens. Her præsenterer hun opskrifter på romduftende snegle, tykke pandekager og en ultrasvampet kage.
... hvis man ellers kan holde fingrene fra den. For den 2,7 kilo tunge kage er spækket med de smækreste bær og frugter og druknet i rom – og så får den juleenglene til at synge.
Kvaliteten af dansk vin er efterhånden så høj, at man godt kan være bekendt at sætte den på julebordet. Og så er det ovenikøbet klimavenligere at drikke lokalt producerede dråber. Her får du Politikens vinanbefalinger til julens mad.
De mørke måneder står gastronomisk i simreretternes tegn, og det er lidt et problem, når man ikke spiser kød, fordi så er det ikke rigtig noget at simre. Det behøver man imidlertid ikke være ked af. Prøv for eksempel Henrik Palles grønne shepards pie.