UFD-Nyheder-Finans

Leo Pharma vil stå på egne ben i forsøget på at erobre en solid del af eksemmarkedet fra branchens giganter med sit nyeste lægemiddel. En biotekanalytiker tvivler på strategien.
Apples nye skærm til 50.000 kr. kræver en særlig klud
Apples nye computerskærm, der kommer med en særlig nano-coating, må ikke tørres med en hvilken som helst klud. Det kræver en Apple-klud – ellers kan det gå galt for den 50.000 kroner dyre skærm.
Det er ikke sikkert, at bankerne holder sig over minusrenter på indestående over 750.000 kroner, siger eksperter.
Jakobsens frasælger og lukker aktiviteter i honningselskab
Omkring to år efter, at Jakobsens købte Aulumgaard, skifter de bærende aktiviteter i Aulumgaard igen hænder. Forretningsgrundlaget er forsvundet, fortæller en ærgerlig ejerleder.
Rundt om i verden er den faldende økonomiske vækst en udfordring, således også i Kina. Meget tyder imidlertid på, at Kinas regering allerede arbejder på sagen.
Forlagsmillionær sælger Lyngby-hotel for små 200 mio. kr. til PFA
Pensionsselskabet køber hotelprojekt i Nordsjælland af grundlægger af dansk magasinforlag. Megatrends driver investeringen, siger PFA's ejendomsdirektør.
Børsnoteringen af det saudiske olieselskab Aramco har skubbet Apple af tronen som det dyreste, noterede selskab i verden.
TDC Net sætter nu fuld gang i sin satsning på 5G-mobilnet med lanceringen af en testudrulning i Helsingør. Og indenfor de næste 12 måneder ryger Huawei helt ud af teleselskabets mobilnet.
Olieselskabet Saudi Arambo blev verdens mest værdifulde på første handelsdag, hvor handlen måtte suspenderes efter maksimal kursstigning.
Dansk butikskæde i stort comeback
Et underskud på 12 mio. kr. tvang Blue City til at lukke en række butikker. Nu er tabet indhentet.
På trods af meget store forskelle på landene har økonomierne i Sydafrika og Danmark udviklet sig forbløffende ens over de seneste 60 år. Men Sydafrikas økonomi har brug for reformer, hvis den fortsat skal følge med Danmarks.
Fire banker har ifølge Finanstilsynet ikke nok øje på handel med værdipapirer. Det øger risiko for misbrug.
Saudiarabiske olieselskab har en værdi på 12.750 milliarder kroner.
Svindlen er foregået via de to webshops Banananaz.dk og Queensshop.dk og fortsætter nu på Silene.dk.
Efter et halvt år med historisk høj låneaktivitet faldt antallet af lånetilbud markant i november.
Over halvdelen af alle danske virksomheder betaler for at have penge i banken.
Ansatte arbejdede uden hjelm, og stilladset var samlet forkert, lyder det.
Geoffrey Cox er en ekstremt magtfuld person i britisk politik - og så har han rådgivet svindelmistænkte Sanjay Shah.
Ordførere kræver undersøgelse af relationer mellem britisk toppolitiker og hovedmistænkt i sag om udbyttesvindel.
Dansk Byggeri og Bygherreforeningen forudser forsinkelser i byggeriet i det nye år.
I november er inflationen steget med 0,7 procent i forhold til samme måned for et år siden, viser tal.
Astralis-aktien steg hurtigt efter børsens åbning, men lukker uændret på sin debutdag.
Myndighederne har blandt andet set eksempler på ægtepar, der har arbejdet til én løn.
En stigning i overskuddet på forskellige tjenester har været med til at øge betalingsbalancens overskud.
Ifølge børsmægleren Nordnet er det især yngre investorer, som ser ud til at have købt aktier i Astralis Group.
Når mænd tager en større del af barselsorloven, skaber det bedre karrieremuligheder for kvinder, mener DI.
Aktindsigter viser, at der er mistanke om menneskehandel til tvangsarbejde for kokke på kinesiske spisesteder.
Aktionærerne mister deres førsteprioritet hos topcheferne både i USA og Danmark.
Danske Bank regner med et stort plus for 2019. Det er anden gang, at banken opjusterer på få dage.
Boligminister Kaare Dybvad (S) vil med fire initiativer ændre den omstridte paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven, og standse boligspekulanter som amerikanske Blackstone i at opkøbe, renovere og udleje ejendomme med groteske huslejestigninger til følge.
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

For første gang siden vismændene blev etableret af Folketinget i 1962, vil der næste år kun komme én analyse af dansk økonomi fra vismændene i stedet for de sædvanlige to. Som en direkt ...
Den franske regering præsenterer onsdag en gennemgribende reform af det pensionssystemet, der skal være mere ensartet end det nuværende. - Tiden er inde til at opbygge et universelt pen ...
Finanstilsynet har været på temainspektion i fire store banker. Danske Bank, Nykredit Bank og Sydbank. Det har udløst påbud til alle fire. Det skriver Finanstilsynet i en meddelelse. Fo ...
Finanstilsynet har fundet "omfattende og væsentlige" mangler i Danske Banks' markedsovervågning, der har udløst yderligere undersøgelser af bankens markedsovervågningsfunktion. Det skri ...
Kreditvurderingsbureauet Moody's har sænket Danske Banks langsigtede kreditvurdering til A3 fra A2. Udsigterne for den langsigtede vurdering af Danske Bank bliver nu kaldt "stabile" mod ...
Produktiviteten i USA faldt i tredje kvartal med 0,2 pct. annualliseret - det var det største fald siden fjerde kvartal 2015, mens udgifterne til arbejdskraften steg mindre end ventet. ...
Antallet af beskæftigede er allerede på det højeste niveau nogensinde, og selvom de økonomiske udsigter er blevet lidt i 2019, så forventer Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorgani ...
Mens premierminister Boris Johnson og Labour's Jeremy Corbyn går fra dør til dør for at fiske de sidste stemmer forud for torsdagens valg i Storbritannien, så viser nye tal, at den britiske økonomi er ...
Hvis du kommer via en app så klik her for at komme rette sted hen. ...
Hvis du kommer via en app så klik her for at komme rette sted hen. ...
Læser du med fra Børsens app, så klik her ...
Læser du med fra Børsens app, så klik her ...
Den gennemsnitlige slutskat for skattepligtige personer udgjorde 84.624 kr. i 2018. Det er en stigning på 0,9 pct. i forhold til året før, oplyser Danmarks Statistik (DST). Personer der ...
Konverteringer af realkreditlån har i adskillige årtier konkurreret med fodbold om titlen som de danske boligejeres nationalsport. Det er da også en be­snær­en­de tanke at kunne forbedre sin privat­øk ...
Den elektriske revolution ruller for alvor de næste to år. Vi giver dig overblikket og et bud på, hvornår det er tid at skifte til elbil i de forskellige klasser. Til Å ...
De børsnoterede fonde og investeringsforeninger, som følger et bestemt aktieindeks, bliver mere og mere populære at putte i pensionsopsparingen. Her får du den komplette guide til, hvilke sekt ...