UFD-Nyheder-Finans

BW-gruppen har investeret i batterier og satser på LPG og LNG som brændstof til dele af sin flåde. Det ubesvarede spørgsmål er dog fortsat, hvordan man måler CO2-udslippet på en måde, der giver mening, siger CEO Andreas Sohmen-Pao til ShippingWatch.
Naturelskerne vandt. Efter en storm af folkelig modstand og en lavine af negative høringssvar trækker regeringen nu i land og dropper en national rammeplan for udbygning af vindenergi på land.
Valdemars Slot har fortsat ondt i økonomien på trods af en stor gældseftergivelse sidste år. Selskabet bag slottet ser dog positivt på fremtiden.
Finanstilsynet har udstedt fire påbud til Vestjysk Bank. Vi er godt på vej, siger adm. direktør Jan Ulsø Madsen.
Podcast: Cheffyring og uro i Novo-toppen, interessekonflikter i ATP og slagsmålet om arveskat
Problemerne ser ud til at tårne sig op for ATP. De mange problemer kræver langt skrappere politisk kontrol, lyder vurderingen.
Den amerikanske storbank Morgan Stanley havde fremgang i tredje kvartal, hvor der blandt andet kom flere penge ind fra handel med værdipapirer.
Næste måned lancerer både Apple og Disney nye tjenester i kampen mod Netflix.
Flere kommuner vil have regeringen til at sætte loft over renter på kviklån.
En ny skilsmisseaftale mellem EU og Storbritannien er på plads, men den mangler stadig at blive godkendt af parlamenterne. Sker det, bliver det modtaget med jubel hos Landbrug & Fødevarer, Danish Crown og Tican.
Hverken nordirsk parti eller Labour støtter aftale. Men Johnson tror på et flertal, siger EU-chef
Netflix scorer millioner af nye brugere med populære serier som 'Stranger Things' og '13 Reasons Why'.
Professorer er havnet i en strid om Danmarks største pensionkasse.
Volvo Car har præsenteret sin første eldrevne bil, der kan lades op til 80 procent på 40 minutter.
Odense Kommune efterlyser handling fra Christiansborg på kviklånsmarkedet.
Oktober er blevet ny højsæson for turistattraktionerne i Danmark.
Både den svenske og den norske krone er meget billige for tiden.
Gå langt uden om PrivatBanken, hvis du skal låne penge, lyder advarslen.
46-årig dansk-pakistaner menes at stå bag kunstig fakturacentral.
Peder Holk Nielsen skal fra næste år have nyt job - han stopper som topchef i Novozymes.
De tre amerikanere Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer hændres med Nobelprisen i økonomi for deres arbejde med at bekæmpe fattigdom.
Usikkerheden om afkast på pensioner har aldrig været større. Rådet for Pensionsprognoser sænker forventningerne.
Stigende udgifter til at bekæmpe hvidvask og lave renter gør, at Danske Bank ikke ansætter nye folk.
Der er økonomisk uro flere steder og risiko for recession, lyder det fra ingredienskoncernen Chr. Hansen.
Tryg købte i 2018 Alka. Det har styrket selskabets position som størst på forsikring i Danmark.
Små og mellemstore virksomheder får økonomisk hjælp til at forberede sig på Storbritanniens exit fra EU.
Den danske eksport steg i august, og de første otte måneder af året ligger den 7 procent højere end sidste år.
De svækkede globale udsigter til vækst har indtil videre haft begrænset virkning på dansk økonomi, skriver de økonomiske vismænd i deres efterårsrapport.
B&O’s fyrede direktør, Henrik Clausen, afløses af Kristian Teär, en forholdsvis ukendt direktør fra Logitech. B&O er i dyb krise, siger erhvervskommentator, Leif Beck Fallesen
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

De fleste økonomer havde ventet, at køen af arbejdsløse i Sverige var blevet kortere i september. Men i stedet forblev ledigheden på 7,4 pct., ligesom i august, hvilket er det højeste niveau i fire år ...
Den amerikanske storbank Morgan Stanley havde fremgang i tredje kvartal, hvor der blandt andet kom flere penge ind fra handel med værdipapirer. Morgan Stanley opnåede i tredje kvartal ...
De amerikanske myndigheder skal sende størstedelen af indtægterne fra eventuelle bøder til Danske Bank, Swedbank eller andre banker, der har lavet hvidvask i Estland, videre til den estiske statskasse ...
Hvis du går ned i banken efter 100 norske kroner, skal du i dag blot af med 73,62 danske kroner. Og det er rekordbilligt. Målt på lukkekursen er det den laveste kurs over for danske kro ...
Bank of America er onsdag kommet med regnskab for årets tredje kvartal, der overordnet set var bedre end ventet. Bankens justerede indtjening blev 75 cent per aktie, hvilket var mere en ...
Kronen handler onsdag over 7,4712 kroner per euro. Det er den laveste kurs, Danmarks valuta har ligget i på en handelsdag valuta siden kronekrisen i 2015, og kun anden gang siden den europæiske valuta ...
Der kan være en idé i at bruge resten af efterårsferien på en kort tur til enten Norge eller Sverige. Lige nu ligger både den norske og svenske krone nemlig i det laveste niveau over f ...
Tilgår du via en app så klik her ...
Den tyske regering planlægger at levere et balanceret budget, i henhold til de tyske regler, som ikke øger landets gæld, men regeringen er parat til at benytte sig af alle finanspolitiske muligheder f ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så følg dette link. ...
Hvis du tilgår via en app så klik her ...
Pensionsbranchen har i årtier brugt sikre obligationer til at styre risikoen i din pension, men først styrtdykkede renten, og så overtog danskerne selv risikoen på deres pensioner via markedsrenteprod ...