UFD-Nyheder-Teknologi

Elbilsproducenten Tesla vil fremover tage sig betalt for at knytte sine elbiler til mobiletværket.
Interview: Skal du have effektiv it-sikkerhed i dit selskab, bør du fokusere it-sikkerheds-indsatsen på 10 punkter, lyder det fra Stephen Schmidt, der er CISO i verdens største cloud-firma, AWS. Det gør han selv.
Her er den grønne plan, som skal føre til massive forandringer i Europa.
TDC skyder gang i stort 5G-projekt i Helsingør, hvor selskabet indbyder virksomheder og borgere til at teste mulighederne.
Afsmeltningen betyder, at 40 millioner flere mennesker end hidtil anslået vil blive ramt af kystoversvømmelser i 2100.
Avast, der har mere end 400 millioner kunder, sælger data om brugernes adfærd og vaner på internettet videre til tredjepart. Ifølge Avasts direktør, Ondrej Vlcek, er der dog på ingen måder tale om en privacy-skandale.
"Jeg tror, at det er et mindset, der står i vejen for de her store muligheder. Cloud er jo en forandring og noget markant nyt, og rygmarvsreaktionen bliver hurtigt, at det så nok er farligt."
En Tesla Model 3 på autopilot overså både en forulykket bil og en holdende politibil med blå blink på en motorvej i USA og ramte dem begge. Føreren af Teslaen var optaget af at kigge efter sin hund på bagsædet.
Klumme: Selv om vi bliver stadig mere effektive og intelligente i vores anvendelse af data, skal vi huske at holde fokus på at reducere bøvl i alle transaktioner.
Hvis det lugter, eller der er små-jordskælv, skal du søge information hos myndighederne.
Handelsslagsmålet mellem USA og Kina har fået et ordentligt nøk op på aggressionsskalaen. Det kinesiske styre forlanger nu, at alle landets myndigheder skal udskifte al udenlandsk it inden for tre år. Det betyder knap så meget for amerikanske virksomheder, men hvis forbuddet udvides til at gælde alle virksomheder og indbyggere, er sagen en helt anden
Årets it-komet 2019: Et stigende behov for at få systemer og data til at spille sammen skaber gode forretningsmuligheder for danske systemintegratorer. Her kan du se de systemintegratorer, der klarer sig bedst i Årets It-komet.
Det danske udbudssystem er fanget i en "dødsspiral", hvor der er mere fokus på at gøre tingene rigtigt i stedet for at gøre det rigtige. Det mener Ejvind Jørgensen, formand for Dansk IT's udvalg for it i den offentlige sektor. Han opfordrer til at nedlægge Klagenævnet for Udbud.
Ulande har ikke fået de klima-milliarder, som de blev lovet for ti år siden.
På ti år er arealet, der er i fare for at blive til ørken, vokset med 177.000 kvadratkilometer i Europa alene. Det er fire gange Danmarks størrelse.
Kvinder er begyndt at diskutere hormonel prævention. Godt, at de er kritiske, lyder det fra forskere.
De fleste klimamodeller har forudsagt temperaturstigningerne nøjagtigt, viser opgørelse.
Men bare rolig, det har nok ikke nogen konsekvenser i det lange løb, siger danske forskere.
På nettet er frygten for 5G stor. Vi har spurgt forskerne, om vi skal frygte strålerne.
En begivenhedsrig uge er ovre i den danske it-branche. Vi har samlet de tre vigtigste pointer fra ugen der gik, som du kan tage med dig ind i næste.
Fejldiagnosticering betyder, at mange tror, de er allergiske - helt uden at være det.
DNA-analyser tyder på, at det moderne menneske har avlet sig selv.
Der er mange påstande, der overhovedet ikke er sande, når eksperter tjekker dem.